Akupunktur

Akupunktur kan afhjælpe flere forskellige problematikker

Døjer du med migræne, immunforstyrrelser eller rygsmerter? Så kan akupunktur sandsynligvis afhjælpe dine problematikker. Hos Corpus Clinic nær Østerbrogade i København tilbyder vi traditionel kinesisk akupunktur (TCM), ansigtsakupunktur samt medicinsk triggerpunktsakupunktur. Vi behandler typisk kunder fra Østerbro, København Ø eller omegn, men står til rådighed for alle kunder, som mangler professionel hjælp.

På klinikken finder du en række dygtige og professionelle akupunktører, som alle har stor erfaring inden for blandt andet akupunktur. Derfor er vi i stand til at tilbyde forskellige former for akupunktur, som kan kombineres indbyrdes. De kan derudover kombineres med andre behandlingsformer som eksempelvis massage, alt efter hvad du skal behandles for.

Behandling med akupunktur i mere end 4.000 år

Akupunktur er en mere end 4000 år gammel behandlingsmetode, der stammer fra traditionel kinesisk medicin. Metoden bygger på ideen om, at kroppen er sund og i balance, når energien kan strømme frit gennem kroppens forskellige energibaner.

Hvis energibanerne blokeres eller kommer i ubalance, påvirker det kroppen negativt. Kroppens balance genoprettes ved hjælp af akupunkturbehandlingen, der sammensættes på baggrund af en samtale om sygdom og symptomer kombineret med en puls- og tungediagnose.

WHO – Verdens sundhedsorganisation under FN – har anbefalet, at følgende lidelser med fordel kan behandles med akupunktur

·         Alle former for smerte

·         Gigtsygdomme i led og muskler

·         Hovedpine/migræne

·         Rygsmerter

·         Frossen skulder

·         Trigeminusneuralgi

·         Tennisalbue

·         Menstruationsproblemer

·         Mave- og tarmlidelser​

·         Bihulebetændelse

·         Højt blodtryk

·         Eksem

·         Kredsløbsproblemer

·         Lidelser i sanseorganer

·         Immunsygdomme

·         Hormonelle forstyrrelser.​

Medicinsk triggerpunktsakupunktur ved muskelspændinger

​Her i klinikken tilbydes blandt andet medicinsk triggerpunktsakupunktur, som anvendes til behandling af muskelspændinger. En muskelspænding opstår typisk, hvis musklen bliver overbelastet, eller hvis ensformige bevægelser bliver gentaget, hvilket ofte ses ved stillesiddende arbejde.

Det kan være både smertefuldt og svært at komme af med muskelspændinger, men denne behandlingsform er effektiv. Medicinsk triggerpunktsakupunktur anvendes til at reducere smerten og mindske den betændelseslignende tilstand, der opstår i musklen.​

Medicinsk Triggerpunktsakupunktur kan blandt andet bruges til behandling af:​

·         Achilleseneskade

·         Hælspore/svangsenebetændelse

·         Fodledsdistorsion (forstuvning)

·         Skinnebensbetændelse

·         Uro i benene (restless legs)

·         Slidgigt i fx hofte og knæ

·         Bækkenlæsning

·         Lændesmerter/iskias​

·         Fibromyalgi

·         Smerter i øvre ryg

·         Skuldersmerter (bl.a. ved frossen skulder)

·         Spændingshovedpine/migræne

·         Karpaltunnelsyndrom

·         Tennisalbue/golfalbue/musearm.​